Sociaal wonen

REACTIE: JONG VLD BETREURT AANVAL OP STROPOP

Vorige vrijdag stelde Jong VLD Mechelen voor te stoppen met het bouwen van sociale woningen in aparte wijken, om zo de sociale mix te versterken. De Mechelse socialisten bedienen zich in hun reactie van een retorische drogreden: de stropopredenering (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stropopredenering).


Stropop


"Men haalt uit naar iets dat niet in ons voorstel ter sprake kwam. Jong VLD Mechelen heeft zich niet uitgesproken over het aantal sociale woningen. Ze is dat overigens ook niet van plan. Dat is een ander topic", stelt Jitte Akkermans, voorzitter van Jong VLD Mechelen.


Sociale mix versterken is ├ęcht sociaal beleid


"We stellen alleen voor sociale woningen niet te concentreren in aparte wijken, maar te spreiden. Een sterkere sociale mix versterkt de sociale integratie. Ik kan me niet inbeelden dat de socialisten het daarmee oneens zijn.", zegt Jitte.


Fouten uit verleden niet herhalen


"Mechelen heeft onder burgemeester Somers haar best gedaan om de grootschalige sociale wijken uit de jaren '50 en '60 opnieuw leefbaar te maken. Dat sommigen nu, onder het mom van sociaal beleid, de fouten uit het verleden willen herhalen en de probleemwijken van de toekomst willen bouwen, is voor ons onbegrijpelijk", besluit Jitte.