Activiteiten

ACTIVITEITEN

BESTUURSDINNER

 

Op vrijdag 11 februari 2020 houden we een algemene vergadering, bestuursvergadering en aansluitende bestuursdinner in brasserie Carlton te Mechelen.

QUIZDEELNAME

 

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met onze quizploeg Blauw deel aan de quiz van Bart's Weg vzw op zaterdag 16  februari 2019 in het Scheppersinstituut te Mechelen.

BESTUURSDRINK

 

Op vrijdag 1 februari 2019 houden we een algemene vergadering, bestuursvergadering en aansluitende bestuursdrink in brasserie Carlton te Mechelen.

QUIZDEELNAME

 

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met onze quizploeg Blauw op vrijdag 6 april 2018 deel aan de Liberty Quiz van Jong VLD Mechelen.  

QUIZDEELNAME

 

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met onze quizploeg Blauw deel aan de quiz van Bart's Weg vzw op 24 februari 2018.

BESTUURSDRINK

 

Op zaterdag 15 juli 2018 verzamelen we in brasserie De Met op Grote Markt voor een bestuursdrink. 

QUIZDEELNAME

 

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met onze quizploeg Blauw op vrijdag 24 maart 2017 deel aan de Liberty Quiz van de collega's van Jong VLD Mechelen.

BESTUURSDRINK

 

Op donderdag 23 maart 2017 houden we een bestuursdrink.

CONFERENTIE

 

Op zaterdag 5 november 2016 namen we naar jaarlijkse gewoonte deel aan de conferentie van European Students for Liberty te Maastricht.

UITSTAP

 

Met het bestuur gaan we op 17 juli 2016 op uitstap naar Brussel. We zullen eerst iets eten in het Muziekinstrumentenmuseum en aansluitend het Magritte Museum bezoeken.

BESTUURSDRINK

 

Op maandag 26 juni 2016 houden we een bestuursdrink te Mechelen.

BESTUURSDRINK

 

Op 2 februari 2016 houden we een bestuursdrink te Mechelen.

UITSTAP

 

Op zaterdag 7 november 2015 zijn we te gast bij onze Nederlandse collega's van Liberale Jongeren Bergen op Zoom voor een stadswandeling een aansluitend diner.

DISCUSSIEAVOND

 

Zaterdag 24 oktober bespreken we hoofdstukken 6, 7, 13, 26 en 41 van 'After the Open Society' van Karl Popper vanaf 14u15 in de Carlton (Grote Markt 34, Mechelen).

LEZING

 

Op woensdag 21 oktober organiseren de Liberale Jongeren Mechelen ism met Jong N-VA Mechelen een lezing met als spreker prof. em. Boudewijn Bouckaert (UGent).

DISCUSSIEAVOND

 

Zaterdag 10 oktober bespreken we 'Prices, Expectations, Monetary Disturbance and Malinvestment' van Hayek.

BEZOEK

 

Op zaterdag 18 juli ontvangen we onze Nederlandse collega's van Liberale Jongeren Bergen op Zoom voor een stadswandeling en aansluitend diner.

DISCUSSIEAVOND

 

Op woensdag 6 mei houden we een discussieavond over intellectueel eigendomsrecht in de zaal Melaan van de ViaVia (Zandpoortvest 50) die start om 20u.

LEZING

 

Laura De Grève (stafmedewerker internationaal humanitair recht van het Rode Kruis Vlaanderen) zal een toelichting geven over internationaal humanitair recht en de werking van het Rode Kruis in oorlogsgebied.  De activiteit vindt plaats in de zaal Melaan van de Via Via, Zandpoortvest 50, 2800 Mechelen en start om 19u30. 

QUIZDEELNAME

 

We nemen op 25 april 2015 met onze quizploeg Blauw deel aan de Liberty Quiz van de collega's van Jong VLD Mechelen.

CONFERENTIE

 

Op 10 t.e.m. 12 april 2015 nemen we deel aan de conferentie van European Students for Liberty te Berlijn.

DISCUSSIEAVOND

 

Op woensdag 1 april houden we een interne discussieavond over monetair beleid in de zaal Melaan van de ViaVia (Zandpoortvest 50) die start om 20u.

LEZING

 

Flip Voets (gewezen ombudsman Raad voor Journalistiek) zal een toelichting geven over journalistieke deontologie.  De activiteit vindt plaats in de Jeugdherberg Mechelen en start om 19u30.

CONFERENTIE

 

We zullen deelnemen aan de conferentie van Maastricht Students for Liberty en European Students for Liberty te Maastricht op 28 februari 2015

DEBAT

 

Woensdag 25 februari organiseert LJM i.s.m. Jong N-VA Mechelen een debat over terrorisme. Debaters zijn Yasmine Kherbache (SP.a), Bilal Benyaich (Itinera en VUB) en Melikan Kucam (N-VA). Moderator van dienst is Werner Goossens (Thomas More en CIMIC).

QUIZDEELNAME

 

We nemen op 21 februari met onze quizploeg 'Blauw' deel aan de jaarlijkse quiz van Barts Weg.

UITDEELACTIE

 

De Liberale Jongeren Mechelen deelden op 13 februari 2015 net als in het voorgaand semester 350 kaarsjes uit om aandacht te vragen voor de gevaren van een controlesamenleving.

BESTUURSDINER

 

Op zaterdag 7 februari 2015 houden we ons bestuursetentje te Antwerpen.

BOEKBESPREKING

 

We eindigen het semester met het bespreken van het boek Rechtvaardigheid en solidariteit van Frédéric Bastiat. De boekbespreking start om 20u.

LEZING

 

Mechels schepen Walter Schroons (CD&V) geeft op 2 december een presentatie over zijn bevoegdheden, inclusief stadsfinanciën. Hij is 1ste auditeur bij de Rekenhof. Deze activiteit is een samenwerking tussen de Liberale Jongeren Mechelen en Jong CD&V Mechelen.